Χρονοδιάγραμμα μέχρι και τα Χριστούγεννα για κατάληξη σε συναινετική συμφωνία σε σχέση με το θέμα της απόδοσης της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), έδωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος.

Μετά τη σημερινή συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους (συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργοδότες), κατά την οποία διαφάνηκε ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για κατάληξη σε συναινετική συμφωνία, ο κ. Κούσιος ανέφερε στις δηλώσεις του ότι θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών με καταληκτικό χρονοδιάγραμμα τα Χριστούγεννα.

«Από τις τοποθετήσεις των κοινωνικών εταίρων προκύπτει ότι δεν υπάρχουν εκείνες ο προοπτικές για κατάληξη αυτή τη στιγμή σε συναινετική συμφωνία, ο ρόλος του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργού Εργασίας και του Υπουργού Εργασίας είναι καθαρά διαμεσολαβητικός. Ως εκ τούτου θα συνεχίσω τις επαφές μου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργοδότες για να διαπιστώσω εάν υπάρχουν προοπτικές για μια συναινετική συμφωνία», ανέφερε ο κ. Κούσιος σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, που κράτησε λίγο περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός Εργασίας απέφυγε να αναφερθεί σε τυχόν γεφυρωτικές προτάσεις, λέγοντας ότι τώρα αρχίζει τις επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Θα είναι πρόωρο να πω τι θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά όπως έχω πει, τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν. Αν δεν μπορούμε να καταλήξουμε μέχρι εκείνη την ημερομηνία με σαφήνεια θα δηλώσω ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε και αναφέρθηκε στην «υπευθυνότητα» που επιδεικνύουν οι κοινωνικοί εταίροι.