Στις 15 Σεπτεμβρίου συνέρχεται η τεχνική επιτροπή για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αφροδίτη στην Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της Υπουργού Ενέργειας, Νατάσας Πηλείδου, στην οποία τονίζεται η ικανοποίηση της Υπουργού από τις επαφές που είχε το Σάββατο στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Οπως αναφέρεται, το Σάββατο συμφωνήθηκε όπως υπογραφεί τους προσεχείς μήνες Μνημόνιο Συναντίληψης για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Αιγύπτου.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματική αποστολή στο Κάιρο Κυπρίων επιχειρηματιών, με στόχο την αύξηση του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών.

“Η Υπουργός δηλώνει πολύ ικανοποιημένη για τις αποφάσεις που λήφθηκαν για μία σειρά σημαντικών πολιτικών που προωθούνται μεταξύ των δύο χωρών και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τους επόμενους μήνες πολλά από αυτά τα ζητήματα θα σημειώσουν μεγάλη πρόοδο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα, στον τομέα της ενέργειας, δόθηκαν οδηγίες από τους συναρμόδιους Υπουργούς, για επίσπευση των εργασιών της Κοινής Επιτροπής που έχει συσταθεί για υλοποίηση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη της Κυπριακής ΑΟΖ στην Αίγυπτο.