Συνελήφθησαν σήμερα τέσσερα πρόσωπα αναφορικά με την υπόθεση επίθεσης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο ΤΕΠΑΚ και σε σχέση με τα διερευνώμενα αδικήματα για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγίας, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, και αδικήματα σχετικά με τον περί της καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας Νόμο.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης 12 πρόσωπα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και μάσκες, εισήλθαν σε χώρο εκδηλώσεων του ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό, όπου διεξαγόταν από φοιτητική ένωση, εκδήλωση σχετική με θέματα που αφορούν στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα ύποπτα πρόσωπα φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα, ενώ ένα από τα ύποπτα πρόσωπα, με πυροσβεστήρα που βρισκόταν στον χώρο, περιέλουσε τα παρευρισκόμενα στην εκδήλωση πρόσωπα.

Επίσης σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ένα από τα ύποπτα πρόσωπα, επιτέθηκε εναντίον ενός από τα παρευρισκόμενα στην εκδήλωση πρόσωπα, ηλικίας 21 ετών, χτυπώντας το με γροθιά στο πρόσωπο. Ο τραυματίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

Για την υπόθεση είχαν εκδοθεί 5 εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, για την πιο πάνω υπόθεση, συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 23, 26, 22 και 25 ετών, εκ των οποίων οι τρεις προσήλθαν οικειοθελώς στην ΑΔΕ Λεμεσού, ενώ ο ένας εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 22χρονος είναι φοιτητής στη Λεμεσό, ο 23χρονος είναι εξ αποστάσεως φοιτητής και ο 25χρονος και ο 26χρονος είναι απόφοιτοι του ΤΕΠΑΚ.

Απομένει ακόμα να εκτελεστεί το 5ο ένταλμα σύλληψης που αφορά πρόσωπο από τη Λάρνακα.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας εκδήλωσης στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας είπε ότι στα πλαίσια της διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει εξασφαλιστεί μαρτυρία εναντίον 5 προσώπων, για τα οποία έχουν ήδη εξασφαλιστεί εντάλματα σύλληψης και αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για να εντοπιστούν.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι έχουν γίνει κάποιες έρευνες σε διάφορα σημεία και υποστατικά, προσθέτοντας ότι γίνονται έρευνες και εξετάσεις για να εντοπιστούν τα πρόσωπα και η Αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις.

Σημείωσε ότι γίνεται και μια αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων, από τα οποία ευελπιστούν ότι και από εκεί θα εξασφαλίσουν κάποια μαρτυρία για πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Στα πλαίσια αυτής της υπόθεσης, είπε ο κ. Ανδρέου, έχουν γίνει κάποιες επαφές και με τις Αρχές του Πανεπιστημίου, αλλά και τις ίδιες τις Οργανώσεις, προσθέτοντας ότι για μελλοντικούς σκοπούς θα παρθούν κάποια μέτρα ώστε να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα φαινόμενα, σε μια προσπάθεια αποτροπής από τη μια τέτοιων φαινομένων και από την άλλη να δίδεται το μήνυμα ότι οι ΛΟΑΤΚΙ έχουν ίσα δικαιώματα και να προβαίνουν σε ενέργειες και συγκεντρώσεις που οι ίδιοι επιθυμούν.

Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, σε δηλώσεις του είπε πως προσπαθούν να εξασφαλίσουν και τα στοιχεία των υπόλοιπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, προσθέτοντας ότι από μια πληροφορία και μαρτυρία που εξασφάλισαν φαίνεται ότι τα άτομα ήταν 12 και όχι 10, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σημείωσε, επίσης, ότι από την αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων που έγινε στην περιοχή γύρω από το αμφιθέατρο όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, εντόπισαν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες μετά τη λήξη του επεισοδίου.

Ο κ. Βασιλείου ανέφερε, τέλος, πως έφυγαν πεζοί με καλυμμένα τα πρόσωπα βόρεια του ΤΕΠΑΚ και γίνονται περαιτέρω εξετάσεις για να εξασφαλιστούν και από άλλα κλειστά κυκλώματα μαρτυρίες για να δουν ποιοι ήταν άλλοι μαζί με αυτούς τους πέντε.

Πηγή: ΚΥΠΕ