Ανατροπή  στην υπόθεση του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, αφού φαίνεται ότι το πόρισμα της Αστυνομίας δεν εισηγείται ποινικές διώξεις για πρώην και νυν μέλη της, που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Στη Νομική Υπηρεσία για να τύχει ενημέρωσης, σχετικά με τα ευρήματα των ανακριτών της Αστυνομίας η οποία προχώρησε σε έρευνες στη βάση του πορίσματος Μάτσα, μετέβη σήμερα η οικογένεια του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου για τον οποίο υπενθυμίζεται αποκαλύφθηκε 17 χρόνια μετά ότι δολοφονήθηκε.

Στην πολύωρη συνάντηση συμμετείχε η μητέρα του Θανάση, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, ο ανακριτής της υπόθεσης καθώς και ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας.

Σε δηλώσεις της δύο ώρες περίπου μετά την συνάντηση η κ. Αντριάνα Νικολάου μητέρα του Θανάση ανέφερε ότι αφού έτυχαν ενημέρωσης παραδόθηκε στην οικογένεια, αυτούσιο το πόρισμα των ανακριτών της Αστυνομίας και η οικογένεια του εθνοφρουρού θα το μελετήσει και ακολούθως θα αποφασίσει τα επόμενα της βήματα.

Ανέφερε ότι η Νομική Υπηρεσία αναμένει από την οικογένεια κάποιες απαντήσεις και διευκρινήσεις, δεν ορίστηκε ωστόσο, όπως είπε, νέα συνάντηση με την Νομική Υπηρεσία. Απαντώντας σε ερωτήσεις εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Νομική Υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις για τα μέλη ή πρώην μέλη της Αστυνομίας που εμπλέκονται. Πρόσθεσε ότι μετά την μελέτη του πορίσματος η οικογένεια του Θανάση Νικολάου θα εξετάσει κατά πόσον θα προχωρήσει με ιδιωτικές ποινικές διώξεις.

Η κ. Νικολάου τόνισε ότι κατά την άποψη της, δεν ανατρέπεται το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Σάββα Μάτσα το οποίο υπενθυμίζεται καταδείκνυε ποινικές διώξεις για μέλη της Αστυνομίας «Δεν φοβούμαι τίποτε, η αλήθεια είναι εκεί και έχει ξεθαφτεί μαζί με τον γιό μου» τόνισε η μητέρα του Θανάση Νικολάου.