*Φωτογραφία αρχείου

Στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 40 ετών προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία, μετά την άφιξη στην ελεύθερη Αμμόχωστο, χθες το βράδυ, αριθμού μεταναστών με θαλάσσιο σκάφος. 

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται πως «το θαλάσσιο σκάφος, έγινε αντιληπτό γύρω στις 20:15 χθες το βράδυ, ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο. Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν το σκάφος και μετέφεραν τους μετανάστες (17 άνδρες, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικοι) με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου».

Στη συνέχεια, προστίθεται, ακολούθησαν εξετάσεις για εξακρίβωση των στοιχείων τους και μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, συνεχίζει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, «προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 40χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο καπετάνιος της βάρκας με την οποία ταξίδευαν οι μετανάστες και συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων».

​Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ