Σε Ινστιτούτο μετατρέπεται το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, μετά από πέντε χρόνια προσφοράς στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, το οποίο θα διαθέτει πλέον διαγνωστικό αλλα και χειρουργικό Τμήμα και γενικά όλες τις ιατρικές υπηρεσίες. .

Αυτό αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο ιατρικός διευθυντής του Νίκος Ζάμπογλου, τονίζοντας την πρόθεση της διεύθυνσης για περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Οι δηλώσεις Ζάμπογλου έγιναν στη διάρκεια της πορείας Race for the Cure, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση παγκόσμια, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του Καρκίνου του Μαστού που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λεμεσό.

Την πορεία, υπό την αιγίδα της Europa Donna , διοργάνωσε για πρώτη φορά στη Λεμεσό το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο σε συνεργασία με το Κανάλι 6 και συμμετείχε σ’ αυτή πλήθος κόσμου. Διοργανωτές και συμμετέχοντες τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι η Πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και ότι κανείς και καμία δεν είναι μόνη.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Ευθύμιος Δίπλαρος αναφέρθηκε στο δικαίωμα των καρκινοπαθών στη λήθη. Σε ότι αφορά τον καρκίνο του μαστού, κάλεσε τις γυναίκες όπως προβαίνουν σε τακτικούς ελέγχους.