ενημέρωση 10:00

Συνέρχεται από τις 9:15 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η διυπουργική επιτροπή αξιολόγησης για θέματα κορωνοϊού. Η διυπουργική προβαίνει σε μια επισκόπηση της κατάστασης για να αποφασιστεί η πορεία των μέτρων. Η Κύπρος μετρά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα 95 κρούσματα κορωνοϊού, με τα 20 εξ αυτών να έχουν προστεθεί το Σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ, σε αυτοπεριορισμό έχει τεθεί σχεδόν σύσσωμη η εξαμελής ομάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων των μελών της, Ζωής Πάνα και Γιώργου Νικολόπουλου, που είναι επιφορτισμένοι με την καθημερινή  ενημέρωση για τα νέα κρούσματα. Οι επιδημιολόγοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. 

Κλειστά για ακόμη 48 ώρες τα ΓΝ Λεμεσού-Πάφου

Για ακόμη 48 ώρες παρατείνονται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τα νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ ο ΟΚΥπΥ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπο Χαριλάου, συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και των ΤΑΕΠ στα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού και Πάφου, με ειδικές διευθετήσεις για αιματολογικά και ογκολογικά περιστατικά, αιμοκάθαρση και θαλασσαιμία (Διαβάστε σχετικά: Κλειστά για ακόμη 48 ώρες τα ΓΝ Πάφου και Λεμεσού)

Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στα κατεχόμενα

Την επιβολή μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι λεγόμενες «αρχές» των κατεχομένων, μετά από σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Oι κάτοικοι των κατεχομένων μπορούν από σήμερα να βγαίνουν από τα σπίτια τους προκειμένου να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους, σε υπεραγορές, φαρμακεία, νοσοκομεία, τράπεζες και πρατήρια βενζίνης, ωστόσο θα απαγορεύεται να πραγματοποιούν επισκέψεις σε σπίτια, ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και επισκέψεις σε εκδρομικούς χώρους. Χθες βράδυ ανακοινώθηκαν τρία νέα κρούσματα στα κατεχόμενα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 38.