Συνολικά 11 πρόσωπα, που βρίσκονταν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, διέμεναν στο διαμέρισμα πολυκατοικίας της Λεμεσού, όπου έχασε τη ζωή του νεαρός, πηδώντας από παράθυρο. Με σοβαρά κατάγματα νοσηλεύεται δεύτερο πρόσωπο.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό, λέγοντας πως, ήταν γύρω στις 6.20, όταν τα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, κτύπησαν την πόρτα διαμερίσματος για έλεγχο, μετά από πληροφορία για πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας.

«Κατά την είσοδο των μελών του κλιμακίου ΥΑΜ στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, δυο ένοικοι προσπάθησαν να διαφύγουν, ο ένας πηδώντας από παράθυρο στην πίσω μεριά του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να τραυματιστεί θανάσιμα και ο δεύτερος, πηδώντας σε μπαλκόνι διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί, με ασθενοφόρο, στο ΓΝ Λεμεσού», συμπλήρωσε.

Τη σκηνή, συνέχισε, επισκέφθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής, αξιωματικοί και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για εξετάσεις, ενώ κλήθηκαν για αυτοψία οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Κυριάκου είπε ότι στο διαμέρισμα διέμεναν 11 πρόσωπα, καθώς και ένα ακόμη πρόσωπο σε διπλανό διαμέρισμα, που διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.    

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο υπήρχε δικαστικό ένταλμα έρευνας, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού διευκρίνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αναγκαίο, καθώς «όταν διενεργεί ελέγχους η ΥΑΜ για παράνομους αλλοδαπούς, είναι όπως η περίπτωση όπου γίνεται καταγραφή πληθυσμού από λειτουργούς του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού, δηλαδή επισκέπτονται διαμερίσματα, κτυπούν την πόρτα και αφού έχουν τη συγκατάθεση των ενοίκων, γίνεται καταγραφή των προσώπων που διαμένουν».

Στην προκειμένη περίπτωση, πρόσθεσε, μόλις ένοικος άνοιξε την πόρτα στα μέλη της ΥΑΜ και έγιναν αντιληπτοί, τα δυο πρόσωπα φαίνεται ότι προσπάθησαν να διαφύγουν με αποτέλεσμα το τραγικό αποτέλεσμα.

Σε σχέση με την κατάσταση του τραυματία, ο κ. Κυριάκου είπε πως αυτή είναι σοβαρή και φέρει πολλά κατάγματα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ