Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Ελλάδα, με τις πυρκαγιές να εξακολουθούν να μαίνονται καταστρέφοντας τη χώρα.

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές και περισσότεροι από 1.000 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια όπου νωρίς το πρωί οι φλόγες κύκλωσαν το χωριό Ελληνικά.

Πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του, προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορούν.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους παραθεριστές έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία, μιας και η θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδος.

Στο λιμάνι Ψαροπούλι Ευβοίας μεταφέρθηκαν εννέα πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή. 

Από εκεί συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πευκί Ευβοίας.

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στη βόρεια Αττική με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν σε κατάσταση διαρκούς επιτήρησης υπό την απειλή συνεχών αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πουθενά μέτωπο πλέον, παρά μόνο κάποιες εστίες που εμφανίζονται κάθε τόσο στην τεράστια περίμετρο, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στην περιοχή έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται πεζοπόρα τμήματα του στρατού και της αστυνομίας, για επιτήρηση της τεράστιας έκτασης στην οποία εξελίχτηκε η μεγάλη πυρκαγιά.

Κατά την διάρκεια της νύχτας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας επιτηρούσε περιοχές της Αττικής όπου οι πυρκαγιές βρίσκονται σε ύφεση, για την πρόληψη τυχόν αναζωπυρώσεων και την επίβλεψη του πεδίου.

Τα σημεία περιπολούν επίσης πάνω από 500 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ ενώ στο έργο της επιτήρησης συνδράμουν και πολίτες.