Στο καταφύγιο Φλαμπούρι της Πάρνηθας θα επιχειρήσει την Κυριακή η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα.
 
Σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, αναφέρει ότι η κυπριακή αποστολή κατευθύνεται για να επιχειρήσει σήμερα στην περιοχή Φλαμπούρι-Κορομηλιά στην Πάρνηθα.
 
«Θα επιχειρούν μαζί με πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος, υποστηριζόμενα με εγκαταστάσεις και πυροσβεστικά οχήματα με χειριστές τους Έλληνες συναδέλφους», σημειώνει στο tweet του ο κ. Κεττής.
 
Σύμφωνα με μαρτυρία εθελοντή της Πολιτικής Άμυνας, η χθεσινή μέρα ήταν ίσως η πιο δύσκολη από όλες.
 
Όπως αναφέρει, από το πρωί επιχειρούσαν στον Ωρωπό, στην Πάρνηθα, όπου έλεγξαν ενεργό μέτωπο και αναζωπυρώσεις.
 
Σημείωσε ότι έσωσαν κατοικίες από βέβαιη καταστροφή και βοήθησαν σε περιστατικό τραυματισμού πολίτη εθελοντή που επιχειρούσε στην περιοχή.
 
Αναφέρει, επίσης, χαρακτηριστικά ότι γύρω στις 19.30 του Σαββάτου, υπήρχε σοβαρή αναζωπύρωση πολύ πιο ψηλά από το σημείο που βρισκόταν η κυπριακή αποστολή, ενώ το έδαφος ήταν τραχύ και η ανάβαση δύσκολη.
 
Πρόσθεσε ότι χάριν στην άψογη συνεργασία των μελών της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των πτητικών μέσων, την έλεγξαν πριν να βγει εκτός ελέγχου, διότι εάν γινόταν αυτό, θα χανόταν ακόμα ένα κομμάτι της Πάρνηθας.
 
Αναφέρει, τέλος, ότι παρά την κούραση, το ηθικό της αποστολής είναι ακμαίο.