Χίλια διακόσια άτομα, τα οποία επαναπατρίστηκαν, εξακολουθούν να παραμένουν σε υποχρεωτική καραντίνα, σε έντεκα ξενοδοχεία που έχει εκμισθώσει η κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Χάρη Λοϊζίδη, τα ξενοδοχεία αυτά βρίσκονται στα ορεινά θέρετρα, στη Λεμεσό και τη Λάρνακα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο κ. Λοϊζίδης, στα ξενοδοχεία τηρούνται αυστηρά όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προστασίας, με την επίβλεψη ανδρών της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Όπως ανέφερε, οι διαμένοντες πειθαρχούν στις οδηγίες που τους δίνονται. Υπήρξαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά ανυπακοής στο αρχικό στάδιο της καραντίνας. Τα άτομα αυτά μένουν στα δωμάτιά τους επί 24ώρου βάσεως και το φαγητό τούς διανέμεται έξω από την πόρτα του δωματίου τους. Στα ξενοδοχεία βρίσκονται και λειτουργοί των ιατρικών υπηρεσιών για περίπτωση ανάγκης.

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός ξένων υπηκόοων

Δύο πτήσεις, μία από το αεροδρόμιο Λάρνακας και μία από το αεροδρόμιο της Πάφου, αναχωρούν σήμερα μεταφέροντας πίσω στις χώρες τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο λόγω των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Στη μια πτήση με προορισμό το Τέλ Αβίβ, μεταφέρονται 29 επιβάτες ενώ στην άλλη πτήση με προορισμό το Ελσίνκι μεταφέρονται 110 επιβάτες. Σημειώνεται ότι χθες δύο πτήσεις που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας μετέφεραν σε Οσλο και Φραγκφούρτη συνολικά 318 επιβάτες.