Επελαύνει σε περισσότερες από 90 χώρες ο κορωνοϊός. Οι υγειονομικές αρχές της Βολιβίας επιβεβαίωσαν τα πρώτα δύο κρούσματα του κορωνοϊού, όπως γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς τους πολίτες ο υπουργός Υγείας της μεταβατικής κυβέρνησης.

Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων του ιού καταγράφηκε χθες Τρίτη στην Ιαπωνία με 59 κρούσματα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα αυξήθηκε έτσι σε 1.278, συμπεριλαμβανομένων 696 επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει από τις 5 Φεβρουαρίου σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα. Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας ανέρχεται μέχρι σήμερα στην Ιαπωνία σε 19 νεκρούς, ανάμεσά τους επτά που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, ανέφερε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση.

Παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 242 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Χθες υπέκυψαν άλλοι έξι άνθρωποι στη Νότια Κορέα, με τον απολογισμό των θυμάτων του ιού COVID-19 να ανέρχεται πλέον σε εξήντα.

Στην Κίνα, συνολικά 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη στην ηπειρωτική χώρα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμός σχετικά αυξημένος από τα 19 που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα. Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό που ξεκίνησε από την κινεζική επαρχία Χουμπέι ανήλθε σε 80.778 από τον Δεκέμβριο.

Και το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Τουρκία επιβεβαίωσε αργά χθες βράδυ ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κοτζά, ανακοινώνοντας ότι ένας άνδρας διαγνώστηκε με τον ιό. Ο Τούρκος υπουργός είπε πως ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και ότι τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται υπό παρακολούθηση.