Αναστέλλει τη λειτουργία του για 48 ώρες και το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο νοσηλευτήριο της χώρας, λόγω τριών υπόπτων κρουσμάτων που διερευνώνται, ακολουθώντας την πρακτική που εφαρμόστηκε και για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με επιστολή του εκτελεστικού γενικού διευθυντή του ΟΚΥπΥ των Επαρχιών Λεμεσού – Πάφου Χρίστου Νικολάου, η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους αρμόδιους φορείς και από αύριο εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες.
 
Συγκεκριμένα:

  • Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού εξωτερικών ασθενών, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται για τις επόμενες 48 ώρες.
  • Το επισκεπτήριο θα τηρείται αυστηρά το ωράριο επισκέψεων για όλους τους ασθενείς, δηλαδή 13:00-14:00 και 17:00-19:00, όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και αποκλειστικά από έναν και μόνο επισκέπτη.
  • Οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Ατυχημάτων και Περιστατικών αποκλειστικά και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά.
  • Άτομα που έχουν ταξιδέψει σε επηρεαζόμενες περιοχές τις τελευταίες 14 μέρες και εμφανίζουν συμπτώματα, καλούνται να μην προσέρχονται στα ΤΑΕΠ των νοσοκομείων αλλά να παραμένουν σπίτι τους και να επικοινωνούν με το 1420 για οδηγίες. Επίσης στο 1420 θα πρέπει να επικοινωνούν όσοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και να αυτοπεριοριστούν.
     
    Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νικολάου είπε πως το ένα από τα περιστατικά υπό διερεύνηση αφορά άτομο που ήρθε σε επαφή με τον γιατρό στο νοσοκομείο της Λευκωσίας που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για τα άλλα δυο περιστατικά τα οποία και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο και οδηγίες.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ