Την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή των Βρυξελλών στις προσπάθειές επίλυσης του Κυπριακού, θα παρουσιάσει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς και σε διμερείς επαφές.

Στόχος του Προέδρου είναι η προσπάθεια της Λευκωσίας να στηριχθεί και από τα κράτη – μέλη της Ένωσης.

Την προσέγγισή του όσον αφορά τόσο το Κυπριακό όσο και γενικότερα γεωπολιτικά θέματα παρουσίασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στους Προέδρους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ διαπίστωσε θετική προσέγγιση και πως οι ηγέτες των θεσμών βλέπουν παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλειται το ΚΥΠΕ.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αντάλλαξε απόψεις με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ για την πρόταση της Κύπρου για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις και η κυπριακή πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη από την δέσμευση της ΕΕ στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης.

Περεταίρω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε το προφίλ και τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει η πολιτική προσωπικότητα, που η Κύπρος θεωρεί πως θα μπορούσε να αναλάβει καθήκοντα πολιτικού απεσταλμένου της ΕΕ.