Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι σε περιοχή μεταξύ των χωριών Άλασσας και Σουνίου. Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Ίκαρος, στη μάχη με τις φλόγες εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή δυτικά του φράγματος Κούρη και λόγω των δυνατών ανέμων, της πυκνής χαμηλής βλάστησης και της υψηλής θερμοκρασίας, το έργο της πυρόσβεσης καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο. Από τη φωτιά κινδύνευσε μάντρα η οποία διασώθηκε τελικά μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Λόγω της φωτιάς,  έκλεισε προληπτικά ο παλιός δρόμος Άλασσας – Ύψωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστατικά του κτήματος Μάξιμος έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Όπως ανέφερε στο twitter o κ. Κεττής, έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο Ίκαρος. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν μέλη της Πολιτικής Άμυνας, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.