Η κατάσταση στην πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Άλασσα, κοντά στο φράγμα Κούρη είναι διαχείρισιμη, ωστόσο η πιθανότητα αναζωπύρωσης είναι ορατή, εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή.

Ο κ. Κεττή ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το ενεργό βόρειο μέτωπο καταστάληκε με τις τελευταίες ρίψεις των ελικοπτέρων Kamov.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου δύο τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων.

“Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με την πλήρη οριοθέτηση και κατάσβεση ενεργών μικρών εστιών”, έγραψε, προσθέτοντας ότι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και η πιθανότητα αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς είναι ορατή.

“Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν και θα εργάζονται εκεί και όπου χρειάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας”, σημείωσε ο εκπρόσωπος, ενώ πρόσθεσε ότι τα αιτία της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν ενδελεχώς σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Τέλος, ο κ. Κεττή απηύθυνε θερμή παράκληση προς το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση να ενημερώνει έγκαιρα όταν εντοπίζεται οποιαδήποτε πυρκαγιά και να δίδει έστω και την πιο μικρή πληροφορία στις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία – Πυροσβεστική Υπηρεσία) σε περίπτωση που αντιληφθεί ύποπτες δραστηριότητες.

Πηγή: ΚΥΠΕ