Λόγω της αλλαγής του πεδίου των ανέμων, το σύννεφο καπνού που δημιουργήθηκε από την προχθεσινή πυρκαγιά στις  εγκαταστάσεις του εργοστασίου διαχείρισης αποβλήτων στο Πεντάκωμο, μετατοπίστηκε το βράδυ προς τις πρωινές ώρες σε ανατολικές περιοχές της Λεμεσού, και κυρίως σε Παρεκκλησιά, Μονή και Πύργο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο συνεργάτη του σταθμού μας Έρικ Κίτα, με την στροφή των ανέμων προοδευτικά μέσα στην μέρα, η κατάσταση θα βελτιωθεί στα ανατολικά τμήματα της περιοχής Λεμεσού, και θα επιδεινωθεί και πάλι στις περιοχές που επηρεάστηκαν ανατολικά της πυρκαγιάς, δηλαδή στο Πεντάκωμο και στην ευρύτερη περιοχή.

Απόψε και κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω της στροφής και πάλι των ανέμων, σε βόρειες και βορειοανατολικές  κατευθύνσεις, σε συνδυασμό με την θερμοκρασιακή αναστροφή, ο καπνός θα μετατοπιστεί και θα εγκλωβιστεί και πάλι στις περιοχές γύρω από την Παρεκκλησιά.

Ο σταθμός μας επικοινώνησε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά δεν ήταν σε θέση να μας πουν κατά πόσον υπάρχουν μετρήσεις για ύπαρξη αυξημένων σωματιδίων στον αέρα που πιθανόν να έχουν αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία.