Επεισόδιο που σημειώθηκε πριν 15 μέρες μεταξύ του αδελφού του ενός εκ των δραστών και του 43χρονου που τραυματίστηκε ελαφρά, υπηρξε η αφορμή για τα μαχαιρώματα μετά τα μεσάνυχτα στον Ύψωνα με τραγική κατάληξη το φόνο του 44χρονου Μάριου Ονησιφόρου και το σοβαρό τραυματισμό 52χρονου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μάλιστα όπως προκύπτει απο τις μαρτυρίες που συνέλεξε η Αστυνομία Λεμεσού, που κατάφερε να διαμορφώσει εικόνα για τα γεγονότα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα θύματα προσπάθησαν να βοηθήσουν τον 43χρονο φίλο τους που ήταν ο στόχος των δραστών.

Σύμφωνα με μαρτυρία ο 43χρονος μαζί με τον 44χρονο και τον 52χρονο είχαν μεταβεί στην μπυραρία για ποτό, ενώ μετά από λίγο έφθασαν και ο 49χρονος με τον 54χρονο, οι οποίοι στην συνέχεια εξήλθαν του υποστατικού και κάλεσαν τον 43χρονο να βγει έξω διατυπώνωντας απειλές.

Εξήλθαν απο την μπυραρία και οι τρεις οπότε ακολούθησε η φονική συμπλοκή.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι ο επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου η Αστυνομία αναζητά τα μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν στη συμπλοκή κι εξετάζει κλειστά κυκλώματα στην περιοχή προς εξσφάλιση μαρτυρίας.

Οι συλληφθέντες που τέθηκαν υπό 8ήμερη κράτηση, προέβαλαν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.