Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (ΚΟΤΟΞ), Αντρέας Θεοφυλάκτου, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, Χρίστο Ζαννέτου. Το θέμα συζήτησης ήταν το κατά πόσο είναι εφικτό να φιλοξενηθούν φέτος οι διεθνής αγώνες τοξοβολίας στην Αγία Νάπα. Πρόκειται για μια συνεργασία που ισχύει τα τελευταία τρία χρόνια.

Η απόφαση που πάρθηκε από αυτή την συνάντηση είναι πως η Αγία Νάπα δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει αυτούς τους αγώνες, καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία στον συγκεκριμένο Δήμο δεν επιτρέπουν επιπλέον έξοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι διεθνής αγώνες τοξοβολίας που θα φιλοξενήσει η ΚΟΤΟΞ το 2020 θα γίνουν στα Λεύκαρα, κάτι που γίνεται και με την συγκατάθεση του Δήμαρχου της περιοχής, Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Ο κ. Θεοφυλάκτου δήλωσε στο Κανάλι 6 πως “Καταλαβαίνουμε ότι η πανδημία έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος Αγίας Νάπας να πληγεί οικονομικά λόγο του ότι θα μειωθεί κατακόρυφα ο τουρισμός. Το ότι δεν θα γίνουν οι αγώνες στην Αγία Νάπα είναι κάτι που δεν επιθυμούσαμε καθώς οι αγώνες εκεί διεξάγονταν με μεγάλη επιτυχία. Ο κύριος Ζανέτου είπε ότι θέλει οι αγώνες να γίνουν στον Δήμο του όμως δυστηχώς δεν μπορεί να βοηθίσει οικονομικά. Παρόλα αυτά υπάρχουν έντονες σκέψεις οι διεθνής αγώνες που θα διεξάγει η ομοσπονδία μας  φέτος να γίνουν πιο ορεινά και συγκεκριμένα στα Λεύκαρα”.

Κωνσταντίνος Νικολάου