Σε κινητοποίηση βρίσκονται στο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας «Ζήνων» που λειτουργεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου γίνεται ο έλεγχος στους επιβάτες που φτάνουν στην Κύπρο.

Σήμερα αναμένονται συνολικά 15 πτήσεις, 8 στο αεροδρόμιο Λάρνακας και 7 στην Πάφο. Αναμένονται παράλληλα και έκτακτες πτήσεις προκειμένου να επιστρέψουν πολίτες στη Δημοκρατία.

Το πρωί έφτασε ένα αεροσκάφος από τη Ντόχα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και μια πτήση από την Αθήνα. Στους 10 από τους 15 επιβάτες που επέβαιναν από την Ντόχα στην Κύπρο, τους επιτράπηκε η είσοδος παρόλο που δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, αφού εμπίπτουν στην κατηγορία των πολιτών που ταξίδεψαν για υπηρεσιακούς και επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό.

Η πτήση αυτή ξεκίνησε από το Νεπάλ πριν από αρκετές ώρες και έτσι οι επιβάτες δεν είχαν τον χρόνο να λάβουν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τις διπλωματικές αποστολές της κυπριακής δημοκρατίας στις χώρες στις οποίες βρίσκονταν. Όπως ενημερώνει το Κέντρο, ο διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρος Μιχαήλ που βρίσκεται επί τόπου και συντονίζει τη διαδικασία, συνομίλησε με τον κάθε επιβάτη ξεχωριστά και ενημερώθηκε για τον λόγο του ταξιδιού του. Οι πέντε επιβάτες, στους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος, θα επιστρέψουν πίσω στην Ντόχα.

Για την πτήση από την Αθήνα, στην οποία επέβαιναν πέντε επιβάτες, δεν έχουμε πληροφόρηση για το τί έγινε, αφού υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση στις διαδικασίες.