Δύο άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για υπόθεση ρίψης πυροβολισμών εναντίον κατοικίας στη Λάρνακα που σημειώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Επίσης συνελήφθησαν τρία άλλα πρόσωπα και καταζητείται ακόμα ένα για υπόθεση που αφορά μεταξύ άλλων απαγωγή, εκβίαση, ληστεία, απαίτηση περιουσίας με απειλές και άλλα αδικήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος επιχειρηματία ηλικίας 32 ετών μεταξύ των ημερομηνιών 8 – 11 Φεβρουαρίου 2021 στην Λάρνακα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία σήμερα μεταξύ των ωρών 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του ΤΑΕ Λάρνακας με την βοήθεια μελών του ΕΑΟ (Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού) συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, πέντε άτομα ενώ καταζητείται έκτο.

Οι δύο ύποπτοι ηλικίας 26 και 30 ετών συνελήφθησαν σε σχέση με αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Α και εκρηκτικών υλών, σχετικά με υπόθεση ρίψης πυροβολισμών με αυτόματο πυροβόλο όπλο εναντίον κατοικίας που σημειώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στη 01.30 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου, 39χρονος ενημέρωσε την Αστυνομία πως δέκα λεπτά νωρίτερα, άγνωστος του άνδρας πυροβόλησε την πρόσοψη του σπιτιού του που βρίσκεται στη περιοχή κοντά στο λιμάνι Λάρνακας.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί φαίνεται να ρίχθηκαν από αυτόματο πυροβόλο όπλο στην ισόγειο κατοικία όπου διαμένουν οι γονείς του 39χρονου και στην ανώγειο κατοικία όπου διαμένει ο ίδιος, με τη σύζυγο και το παιδί τους.

Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε οποιοδήποτε πρόσωπο, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους των δυο οικιών και στο όχημα της μητέρας του 39χρονου το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την κατοικία.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η Αστυνομία εντόπισε στην περιοχή κάλυκες και πλήρη, δηλαδή αχρησιμοποίητα φυσίγγια και διαπιστώθηκε ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν αυτόματο πυροβόλο όπλο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης του ΤΑΕ Λάρνακας με τη βοήθεια ανδρών του ΕΑΟ, συνελήφθησαν επίσης δύο άλλοι Ε/κ ηλικίας 27 και 39 ετών και μία 41χρονη αλλοδαπή από τη Ρωσία, μόνιμη κάτοικος Κύπρου.

Επίσης καταζητείται ένα άτομο Αιγυπτιακής καταγωγής ηλικίας 37 ετών, που απουσιάζει στο εξωτερικό και το όνομα του μπήκε στον κατάλογο Stop List.

Τα αδικήματα για τα οποία καταζητείται ο 37χρονος αφορούν συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, απαγωγή, εκβίαση, ληστεία, απαίτηση περιουσίας με απειλές, κλοπή, επίθεση, απειλές και άλλα, τα οποία διαπράχθηκαν εις βάρος Ε/κ επιχειρηματία ηλικίας 32 ετών μεταξύ των ημερομηνιών 8 – 11 Φεβρουαρίου 2021 στην Λάρνακα.