Στη σύλληψη 14 προσώπων προχώρησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο η Αστυνομία και κατ’ επέκταση, στην εξιχνίαση 23 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών.
Αρχικά, στις 16 Αυγούστου, εντοπίστηκε και συνελήφθη 30χρονος από περίπολο της Αστυνομίας, σε κοντινή απόσταση από οικία στη Λευκωσία, η οποία είχε διαρρηχθεί λίγο προηγουμένως, ενώ στην κατοχή του, ανευρέθηκε μια τσάντα πλάτης που περιείχε κοσμήματα, ρολόγια και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προέκυψε ότι ο ύποπτος εμπλέκεται σε συνολικά πέντε υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.
Ακολούθως, στις 18 Αυγούστου, εντοπίστηκε και συνελήφθη 63χρονος καταζητούμενος, σχετικά με δύο διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό, το χρονικό διάστημα μεταξύ 17 Φεβρουαρίου και 29 Μαΐου, 2021.
Επιπρόσθετα, στις 18 Αυγούστου, συνελήφθη και πρόσωπο ηλικίας 38 ετών, για τρεις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.
Επίσης, στις 22 Αυγούστου, συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα για διάρρηξη αποθήκης στην περιοχή Μόρφου, που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 3-6 Ιουλίου, 2021, από όπου κλάπηκαν γεωργικά ηλεκτρικά εργαλεία, δεντρύλλια και ποσότητα πετρελαίου καυσίμων.
Παράλληλα, στις 22 Αυγούστου, συνελήφθη 32χρονος για έντεκα υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, και αδικήματα παράνομης εισόδου σε ξένη περιουσία και πρόκλησης κακόβουλων ζημιών, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2018-2021 στην επαρχία Λευκωσίας.
Τέλος, χθες και σήμερα, έξι συνολικά πρόσωπα συνελήφθησαν στη Λεμεσό, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, που διαπράχθηκε κατά το χρονικό διάστημα 21-23 Αυγούστου, 2021, όπου μεταξύ άλλων, κλάπηκε ένα στρατιωτικό τυφέκιο.
Πέραν των μέτρων που λαμβάνει η Αστυνομία σε παγκύπρια βάση, εφιστούμε για πολλοστή φορά την προσοχή του κοινού, να προβαίνει σε προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του ώστε να μην βρεθεί προ αρνητικών εκπλήξεων. Καλούμε το κοινό να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση με τη λήψη δικών του μέτρων που αφορούν στην ασφάλεια των κατοικιών του, αλλά και στην προστασία και φύλαξη της περιουσίας του.
Γενικά οι πολίτες προτρέπονται να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συνεργάζονται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που εντοπίσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να ενημερώνουν άμεσα τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνούν με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.