Τα θερμά του συγχαρητήρια στον εκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, εξέφρασε, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Εξέφρασε, παράλληλα, τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα στελέχη, το επαγγελματικό προσωπικό, τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ, «που μέσα σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και είχαν μια καθοριστική συμβολή στην εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας». 

Ανέφερε, επίσης, ότι η απόφαση των μελών της ΕΔΕΚ να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, μετά και το σημερινό τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, δικαιώθηκε από την επιλογή των ψηφοφόρων, 

«Για ακόμα μια φορά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τον νέο πρόεδρο της Κύπρου, ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά στην υλοποίηση του κυβερνητικού του προγράμματος, το οποίο διαμορφώθηκε και με τη δική μας συμμετοχή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε, ακόμα, ότι «προτεραιότητα των επιλογών μας ήταν και εξακολουθεί να είναι η προστασία της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις ασύμμετρες απειλές της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, καθώς επίσης και η στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού από τις σοβαρές συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας από το 2010».

Συνεχάρη, παράλληλα, τον Ανδρέα Μαυρογιάννη τόσο για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα που είχε όσο και για το επίπεδο το οποίο επέδειξε στην προεκλογική εκστρατεία.  

«Ενωμένοι μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», κατέληξε . 

Εξάλλου, γύρω στις 21:00, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΕΔΕΚ ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Τον κ. Χριστοδουλίδη θα υποδεχθούν στην είσοδο των Κεντρικών Γραφείων της ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος, τα στελέχη, οι οπαδοί και οι φίλοι της ΕΔΕΚ. 

Πηγή: ΚΥΠΕ