Την υπόχθεση ότι θα κάνει το παν για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού μας έδωσε ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.  Σε δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα ζητήσει συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων. 

Δείτε αυτούσιες τις δηλώσεις του ΠτΔ

“Ο Κυπριακός λαός μίλησε, αύριο είναι μια καινούρια μέρα. Θα κάνω το παν όχι μόνο για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του λαού, αλλά μέσα από μια συνένωση δυνάμεων, να ξέρετε ότι τις επόμενες ημέρες θα ζητήσω να συναντήσω με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. Να ακούσω απόψεις, για μια Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής για να μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προσδοκίες της κοινωνίας. Έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις που μόνο αν εργαστούμε μαζί θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

Η πρώτη κορυφαία πολιτική πράξη θα είναι ο καταρτισμός του Υπουργικού Συμβουλίου και από αύριο ξεκινώ επαφές. Αυτές τις σκέψεις θα τις μοιραστώ με όσους χρειάζεται και θα είμαστε έτοιμοι για να τους ανακοινώσουμε.

Η πρώτη μου επίσκεψη θα είναι στην Ελλάδα. Μόλις τώρα ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε την έντονη πεποίθηση ότι θα συνεχισθεί η διμερείς σχέσεις. Τον διαβεβαίωσα ότι θα γίνουν ακόμα πιο ισχυρές. Μίλησα με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ. Αυτά τα τηλεφωνήματα είναι ξεκάθαρη ένδειξη της εξωτερικής μας πολιτικής. Την ίδια στιγμή πήρα πολλά μηνύματα από Τ/κ συμπατριώτες μας. Μεταφέρουμε τη συμπαράσταση μας για τις δύσκολες στιγμές που περνούν. Είχα την ευκαιρία να τους πω ξανά, πως το status quo δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η πρώτη διεθνής πράξη θα είναι στην Αθήνα. Εκεί θα είναι η πρώτη μου επίσκεψη”.