Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την άνοδο μάλιστα της θερμοκρασίας, ο κόσμος αναμένεται να βρεθεί σήμερα στo ύπαιθρο, καθώς Καθαρά Δευτέρα για τους περισσότερους σημαίνει εξόρμηση στους αγρούς ή στις παραλίες.

Την τιμητική τους στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας έχουν βέβαια τα σαρακοστιανά χταπόδια, καλαμάρια και γαρίδες και τα ζαρζαβατικά.

Μοναδικό ίσως εμπόδιο για τα έθιμα της ημέρας είναι η σχετική άπνοια, που ίσως δυσκολέψει το πέταγμα του χαρταετού.

Εκδηλώσεις από δήμους και κοινότητες

Δήμοι και κοινότητες σε όλη την Κύπρο οργανώνουν εκδηλώσεις και προσκαλούν τον κόσμο σε ένα γιορτινό αντάμωμα για να κόψει τη «μούττη της Σαρακοστής».

Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Γερμασόγειας διοργανώνει εκδήλωση για το κόψιμο της «μούττης» της Σαρακοστής, στο πάρκο των Κυνηγών, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ποταμιάς (δίπλα από το γήπεδο με τον πλαστικό χλοοτάπητα). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική από dj, τσιατιστά και χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Γερμασόγειας. Θα προσφερθεί δωρεάν φασολάδα και θα διατεθούν για χρήση τραπέζια, καρέκλες και οι φουκούδες του Δήμου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, «η παρουσία όλων των δημοτών θα δώσει ένα ιδιαίτερο νόημα σ’ αυτήν την προσπάθεια για αναβίωση των ηθών και εθίμων του τόπου μας».