Κλιμάκωση και επιδείνωση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα προδιαγράφει απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), την οποία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα Βελτ.

Μεταξύ άλλων, το έγγραφο κάνει λόγο για νέες μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα οι οποίες θα είναι δύσκολο να ανακοπούν ακόμη κι αν η Τουρκία προσπαθήσει να αποτρέψει τη διάβαση των συνόρων. Σύμφωνα με την έκθεση της Frontex, μεγάλο ρόλο στις πρόσφατες εξελίξεις παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς «τα νέα που διαδίδονται στα μέσα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα μαζικής μετακίνησης από την Τουρκία στα ευρωπαϊκά σύνορα».

Επίσημες δηλώσεις για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης αναμένεται να γίνουν σήμερα κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Άσκηση με πραγματικά πυρά στον Έβρο

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Δ’ Σώμα του ελληνικού στρατού θα πραγματοποιήσει σήμερα εκπαιδευτική άσκηση με πραγματικά πυρά σε όλα τα συνοριακά φυλάκια πρώτης γραμμής στον Έβρο.