Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 35 ασθενείς με κορωνοϊό, μετά και τη νέα εισαγωγή που έγινε σήμερα, λίγο μετά τις έντεκα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ. Πέντε άτομα νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας καθώς χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Από τους υπόλοιπους 30 ασθενείς, 12 νοσηλεύονται στη Γυναικολογική Κλινική, 13 στην Παιδιατρική και 5 στην Παθολογική Κλινική, η οποία άνοιξε για να φιλοξενήσει και άλλους πάσχοντες από COVID-19.

Το απόγευμα αναμένεται να λάβουν εξιτήρια ασθενείς των οποίων οι δεύτερες εξετάσεις για κορωνοϊό είναι αρνητικές.

Στο μεταξύ, στην Επαρχία Αμμοχώστου, τρία μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε σύζυγο μέλους της Υπηρεσίας. Στο κτίριο αλλά και στα οχήματα της Υπηρεσίας έγινε απολύμανση.

Την ίδια ώρα, τέσσερα επιβεβαιωμένα περιστατικά, από τα συνολικά 58 που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα, εντοπίστηκαν στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Πρόκειται για έναν γιατρό, μία νοσηλεύτρια, έναν ασθενή και μία καθαρίστρια. Μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων το Παθολογικό Τμήμα έκλεισε για να γίνει η προβλεπόμενη απολύμανση.