Αναβάλλεται η συζήτηση για τις κρατικές εγγυήσεις 2 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες προκειμένου να μπορούν να παραχωρούν νέα δάνεια σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε λόγω διαφωνιών και εναλλακτικών προτάσεων κομμάτων στη σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών που συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης για συζήτηση του θέματος. Αποφασίστηκε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι τις εισηγήσεις τους στον γραμματέα της επιτροπής οικονομικών ο οποίος θα αναλάβει να τις προωθήσει στον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλή, η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής θα γίνει εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη, καθώς εκκρεμούν τρία νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούν την αύξηση των εξώδικων προστίμων για παραβίαση του διατάγματος απαγόρευσης αχρείαστων μετακινήσεων και την αποσυμφόρηση των κεντρικών φυλακών.

Κατά τη σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών, αποδεσμεύθηκαν και διάφορα κονδύλια για τα υπουργεία Άμυνας, Εργασίας και την ΑΗΚ.