Του Κωνσταντίνου Νικολάου

Παραμονή πρωτοχρονιάς, η στήλη αυτή είχε αναφερθεί αλλά και αποθεώσει την εντυπωσιακή πορεία, που κάνει φέτος η ομάδα χειροσφαίρισης ανδρών της Ανόρθωσης, και η τελευταία σπουδαία επιτυχία των «κυανολεύκων» μας «αναγκάζει» να ασχοληθούμε εκ νέου μαζί τους… για καλό πάντα σκοπό!

Την πρώτη φορά, αφορμή ήταν το γεγονός πως η ομάδα της Αμμοχώστου απέκλεισε από το European Cup του χάντμπολ την Τουρκική Μπέικοζ και, μεταξύ άλλων, ο υπογράφον έστειλε την ευχή του, ούτως ώστε οι επιτυχίες της Ανόρθωσης να φέρουν αρκετούς νέους κοντά στο άθλημα της χειροσφαίρισης.

Παρ’ όλα αυτά, η Κυρία δείχνει αποφασισμένη να το πάρει μέχρι τέλους, αφού μετά την πρόκριση της εις βάρος των Τούρκων ακολούθησαν άλλες δύο επιτυχίες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τελευταίο της κατόρθωμα είναι ότι άφησε εκτός θεσμού την ρουμανική Μπάια Μάρε, παίρνοντας την πρόκριση στους «4» του European Cup.

Εννοείται πως πρόκειται για επίδοση ρεκόρ στα χρονικά του τμήματος χειροσφαίρισης των «κυανολεύκων», αλλά γενικότερα και για τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του κυπριακού χάντμπολ! Το λέμε για όλες τις επιτυχίες (ανεξαρτήτως αθλήματος και ομάδας) που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες, όμως αν λάβουμε υπόψη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα λόγω του κορωνοιού, αυτό που κατάφερε η Ανόρθωση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Δηλαδή όχι μόνο πέτυχε κάτι μοναδικό η ομάδα της Αμμοχώστου, αλλά το έκανε και κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Βέβαια αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση, στο τεχνικό επιτελείο, αλλά φυσικά στους πρωταγωνιστές αυτής της ονειρεμένης πορείας, που κάνουν φέτος οι «κυανόλευκοι». Όλοι τους μαζί έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια ομάδα, της οποίας οι επιτυχίες θα μνημονεύονται για δεκαετίες.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο επόμενος αντίπαλος της Κυρίας είναι η Ystads IF Σουηδίας, την οποία θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια, με στόχο βέβαια την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
Ευχόμαστε λοιπόν στο τμήμα χειροσφαίρισης της Ανόρθωσης να συνεχίσει τις «ψηλές πτήσεις», ούτως ώστε με την πρώτη ευκαιρία να μπορεί να ζήσει ανάλογες, αλλά και ακόμη μεγαλύτερες στιγμές… με τους οπαδούς της ομάδας να βρίσκονται στο γήπεδο.

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6