Ολοκληρώνεται εντός 15 ημερών το Κοινωνικό Ιατρείο Ύψωνα, που θα στεγάζει τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια και τις Υπηρεσίες Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στον σταθμό μας, ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου, ανέφερε ότι στόχος του κέντρου είναι να δημιουργηθεί μια κοινωνική πλατφόρμα στήριξης, πρόληψης, ενημέρωσης, προστασίας ατόμων και ιδιαίτερα των γυναικών που δέχονται βία στην οικογένεια.

Αυτά τα άτομα θα έχουν την ευκαιρία να βρουν μια στέγη για να μπορέσουν να διαμένουν μαζί με τα παιδιά τους μέχρι να προχωρήσουν οι κατάλληλες διαδικασίες από τα αρμόδια τμήματα, ενώ θα παρέχεται και βοήθεια για εξεύρεση εργασίας.

Παράλληλα, όσον αφορά τις Υπηρεσίες Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ο Δήμαρχος Ύψωνα, ανέφερε ότι θα υπάρχουν στοχευμένες δράσεις, κυρίως εντός των σχολικών μονάδων, ώστε να δημιουργηθεί μια ασπίδα στα προβλήματα, που κυρίως προέρχονται από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και στις παραβατικές συμπεριφορές, που μπορεί να προκύπτουν είτε από την πανδημία, είτε από άλλους παράγοντες.