Επιστολή διαμαρτυρίας παρέδωσαν στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα οι επαγγελματίες γάμων και βαπτίσεων, με παραλήπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό, ο φωτογράφος Πέτρος Φιλιππίδης ανέφερε ότι ως επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να διαφυλάξουν την υγεία των καλεσμένων και ότι μπορούν να ισχύουν τα ίδια μέτρα στους χώρους εκδηλώσεων όπως τηρούνται και σε άλλους παρόμοιους χώρους. Παράλληλα, ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε ότι τους έχει λεχθεί από τον κ. Τσιόλα ότι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και θα μεταφερθεί στους αρμόδιους. Όπως ανέφερε, θα επιχειρήσουν να έρθουν σε επικοινωνία με την επιδημιολογική ομάδα για να μπορέσουν να ανταλλάξουν κάποιες απόψεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, προέβη σήμερα σε διευκρινίσεις και, όπως είπε, γάμοι, βαφτίσεις και άλλες εκδηλώσεις σε χώρους δεξιώσεων, με μέγιστο αριθμό τα 75 άτομα, θα μπορούν να τελούνται από τις 24 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η αρχική απόφαση ήταν οι μαζικές συναθροίσεις στις οποίες υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης, να αναβληθούν για τον Σεπτέμβρη, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την καλή επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί, η απόφαση άλλαξε.