Στόχος βανδάλων έγινε χθες βράδυ το τέμενος Τζετίτ ή αλλιώς “νέο Τζαμί”, που βρίσκεται στην οδό Αγκύρας στην περιοχή του παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό. Άγνωστοι έριξαν κροτίδα στην αυλή του τεμένους και έγραψαν με μπογιά στον εξωτερικό τοίχο του χώρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βάνδαλοι έγραψαν στα αγγλικά ρατσιστικά συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο του τεμένους και έριξαν δύο κροτίδες στην αυλή του, προκαλώντας ελαφρές ζημιές.

Κλήθηκε η αστυνομία, μέλη της οποίας άρχισαν διερεύνηση του περιστατικού και ήδη αξιολογούνται εικόνες κλειστών κυκλωμάτων υποστατικών της περιοχής.

Κλήθηκαν επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες προέβησαν στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και στον καθαρισμό του τεμένους.

Την εγκληματική ενέργεια καταδίκασαν ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης, πολιτικά κόμματα και άλλοι φορείς.

Καταδικάζει τους βανδαλισμούς η κυβέρνηση – Οδηγίες Προέδρου για διερεύνηση της υπόθεσης

Ρητές οδηγίες για εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης βανδαλισμών στο τέμενος Köprülü στη Λεμεσό και προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της Δικαιοσύνης έχει δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο, εκ μέρους της κυβέρνησης, τους βανδαλισμούς.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι η κυπριακή κυβέρνηση «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους βανδαλισμούς που έγιναν στο Τέμενος Köprülü στη Λεμεσό».

«Ενέργειες όπως αυτές, που στρέφονται εναντίον χώρων λατρείας, είναι απαράδεκτες από οπουδήποτε και αν προέρχονται», προσθέτει ο Κυριάκος Κούσιος.

Δήμος Λεμεσού: Καταδικάζει τα επεισόδια στον Μόλο και τον βανδαλισμό του τεμένους

Ο Δήμος Λεμεσού καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τόσο τη χθεσινή συμπλοκή ομάδας μεταναστών στον Μόλο της Λεμεσού, όσο και τον σημερινό βανδαλισμό του Τεμένους Τζεντίντ.

«Αρχές και πολίτες θα σταθούν αντιμέτωποι σε συμπεριφορές βίας που δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη, σύγχρονη πολιτεία και απειλούν την κοινωνική συνοχή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος. 

«Δεν είναι ανεκτές, ούτε συμπεριφορές που επιδεικνύουν παντελή ασέβεια προς τον νόμο και την τάξη, ούτε συμπεριφορές που προάγουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία», συμπληρώνει.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύντομη διαλεύκανση των υποθέσεων και τιμωρία των παραβατών, ο Δήμος Λεμεσού δηλώνει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διατήρηση της αρμονικής συμβίωσης όλων των διαφορετικών εθνικών και θρησκευτικών ομάδων που διαμένουν στην πόλη, αλλά και τη διαφύλαξη των συνθηκών ασφάλειας για όλους.