Η τελετή ανακήρυξης του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  στην Έγκωμη το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με πρόσφατη κοινή ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών και της Αστυνομίας  “για σκοπούς εξυπηρέτησης όσων θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι χώροι στάθμευσης του Μακαρίου Σταδίου, με είσοδο από την οδό Λευκοθέου, ο χώρος στάθμευσης δυτικά του σταδίου Ελευθερία, καθώς, επίσης, ο χώρος πίσω από τα βοηθητικά γήπεδα του Μακάριου Σταδίου, με είσοδο από την οδό Λυκαβηττού”.

Επίσης, “οι επίσημοι που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, προτρέπονται να προσέλθουν στον χώρο από την Λεωφόρο Ηρώων – οδός Λευκοθέου – οδός Λυκαβηττού (από Τύμβο Μακεδονίτισσας και εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα) και από την Λεωφόρο Μόρφου – οδός Λυκαβηττού και να σταθμεύσουν στο χώρο στάθμευσης, δυτικά του σταδίου με είσοδο από την οδό Λυκαβηττού”.

Σημειώνεται ότι, η είσοδος στον χώρο στάθμευσης επισήμων θα επιτρέπεται μόνο στους κατόχους ειδικής κάρτας που θα παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “η χωρητικότητα του σταδίου είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου, θα γίνουν διευθετήσεις, ώστε να υπάρχει δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει την εκδήλωση και από γιγαντο-οθόνες, που θα τοποθετηθούν εξωτερικά και περιμετρικά του σταδίου”.

Για τους σκοπούς της τελετής, θα στηθεί ειδική εξέδρα εντός του σταδίου, από την οποία θα γίνει η ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Γενικό Έφορο Εκλογών, όπως επίσης δεύτερη εξέδρα, η οποία θα φιλοξενήσει τα συνεργεία των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας θα ληφθούν από την Αστυνομία κατά την  τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», στη Λευκωσία, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών και της Αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, στον χώρο της εκδήλωσης, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφάλειας από την Αστυνομία Κύπρου και συγκεκριμένα, θα απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο στάδιο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, η μεταφορά πανό υβριστικού ή άλλου προκλητικού – ρατσιστικού περιεχομένου, η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού και η είσοδος εντός του σταδίου, σε οποιονδήποτε έχει καλυμμένο το πρόσωπο.

Οποιοδήποτε πρόσωπο δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες, δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στο στάδιο, αναφέρεται. Καλούνται, όσοι θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να συμπεριφέρονται με κόσμιο τρόπο και με σεβασμό προς τον θεσμό της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “η χωρητικότητα του σταδίου είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου, θα γίνουν διευθετήσεις, ώστε να υπάρχει δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει την εκδήλωση και από γιγαντο-οθόνες, που θα τοποθετηθούν εξωτερικά και περιμετρικά του σταδίου”.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η Αστυνομία καθηκόντως, θα βρίσκεται στην τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, για την ασφάλεια και προστασία του κοινού, τη διασφάλιση της όλης εκδήλωσης και την παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή του.