Ο μεγάλος καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία δεν μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος συγκάλεσε, σε συνεννόηση με τον έπαρχο, Μάριο Αλεξάνδρου, ευρεία σύσκεψη για ανασκόπηση του σχεδίου «Εγκέλαδος» και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση μιας μεγάλης σεισμικής δόνησης.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δημοτικό μέγαρο, ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, κλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτικής Άμυνας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της επαρχιακής διοίκησης, των δήμων της μείζονος Λεμεσού, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του ΕΤΕΚ, του ΣΥΛ, το ΣΑΛΑ, της ΑΗΚ, της Εθνικής Φρουράς και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συνέχισε, τέθηκαν θέματα επικαιροποίησης του σχεδίου «Εγκέλαδος», θέματα συντονισμού και προληπτικών ενεργειών, ενώ έγινε αλληλοενημέρωση για τα υφιστάμενα δεδομένα.

Αποφασίστηκε, επίσης, η συγκρότηση ολιγομελούς επιτροπής, η οποία θα ενεργεί ως φορέας επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων και σε μια εβδομάδα αναμένεται να υποβάλει την πρόταση της για τις όποιες άμεσες ενέργειες κρίνονται αναγκαίες, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Ανέφερε, τέλος, ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα ξανασυναντηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ εντός Μαρτίου προγραμματίζεται άσκηση ετοιμότητας σε περιστατικό σεισμού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Νίκος Νικολαΐδης είπε πως η σύσκεψη «κρίθηκε αναγκαία γιατί αυτό πρέπει να γίνεται μεταξύ των αρμοδίων φορέων, αλλά και εξαιτίας του σεισμού στην Τουρκία, που δεν μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους».

Πηγή: ΚΥΠΕ