Εβδομήντα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, από τους οποίους οι τέσσερις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που καταγράφηκε ποτέ στο νοσοκομείο από τον Μάρτιο, που ξεκίνησε να λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Στο νοσοκομείο Αμμοχώστου υπάρχουν μόλις 75 διαθέσιμες κλίνες για περιστατικά Covid – 19, οι οποίες δεν αποκλείεται να γεμίσουν σύντομα, με τον ρυθμό που αυξάνονται τα κρούσματα.

Μετά την εκκένωση παθολογικού, παιδιατρικού και γυναικολογικού τμήματος, εκκενώθηκε και το ορθοπεδικό και χειρουργικό τμήμα, με αποτέλεσμα ουσιαστικά την πλήρη εκκένωση του Γενικού Νοσοκομείου και την αποκλειστική λειτουργία του ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σε κανονική λειτουργία εξακολουθεί να παραμένει η Μονάδα Αιμοκάθαρσης και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, με την επιστημονική διευθύντρια του νοσοκομείου, Αμαλία Χατζηγιάννη, να δηλώνει πως κύριο μέλημα είναι να συνεχίσουν να εξυπηρετούν απρόσκοπτα τους ασθενείς της επαρχίας.