Ένα τέταρτο διάταγμα προσωποκράτησης, για περίοδο 8 ημερών, αιτείται η Αστυνομία από το Δικαστήριο εναντίον της 49χρονης ύποπτης, σε σχέση με την υπόθεση έκδοσης πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων εκατομμυρίων ευρώ και για κλοπή 73.900 ευρώ από όμιλο εταιρειών στον οποίο εργαζόταν ως υπεύθυνη λογιστηρίου. Η διαδικασία στο Δικαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση γεγονότα, για περίοδο 4 χρόνων και συγκεκριμένα από το 2017 μέχρι πρόσφατα, η 49χρονη λογίστρια φέρεται ανεμπόδιστα να συνέχιζε το έργο της πλαστογράφησης επιταγών και της κλοπής χρημάτων από τις εταιρείες ομίλου διαχείρισης περιπτέρων στη Λεμεσό, με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Αστυνομίας να ανεβάζουν το ποσό της υπεξαίρεσης πιθανόν και στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Φαίνεται ότι η ύποπτη, με σκοπό να ξεγελάσει τους διευθυντές της εταιρείας και να τους πείσει να υπογράφουν τις επιταγές, έβαζε στη θέση του δικαιούχου το όνομα συγκεκριμένου προσώπου προμηθεύτριας εταιρείας και στη συνέχεια πλαστογραφούσε την επιταγή στο πίσω μέρος, όπως έχει αναφερθεί στο Δικαστήριο.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη της μετά από έλεγχο που έγινε από ειδικούς ελεγκτές στα βιβλία του oμίλου εταιρειών στον οποίο εργαζόταν η ύποπτη. Παράλληλα, η Αστυνομία μετά από έλεγχο στο σπίτι της, εντόπισε αριθμό τεκμηρίων.

Τα αδικήματα (όπως περιγράφονται) που διερευνώνται, αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από υπάλληλο, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 2017-2020.

Να αναφερθεί κι η σύλληψη του 63χρονου συζύγου της 49χρονης λογίστριας το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (26/06), ο οποίος με απόφαση του Δικαστηρίου έχει προφυλακιστεί από το Σάββατο για 8 ημέρες, καθώς φέρεται κι εκείνος να είχε συμμετοχή στο έργο υπεξαίρεσης και να πλαστογραφούσε τις επιταγές για τους εικονικούς υπαλλήλους της εταιρείας.

Οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται. Όπως αναφέρθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου, ο έλεγχος που έχει γίνει μέχρι στιγμής, καλύπτει μόνο ένα ποσοστό του συνόλου των επιταγών που εκδόθηκαν.

Υπενθυμίζουμε πως έχουν κατασχεθεί τέσσερα πολυτελή οχήματα της ύποπτης, ενώ γίνονται εξετάσεις και για τις συνθήκες απόκτησης άλλων περιουσιακών στοιχείων, που αφορούν κυρίως ακίνητη περιουσία.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται επίσης ηλεκτρονικά δεδομένα που είχαν σβηστεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή λίγο πριν τη σύλληψή της και που, ωστόσο, έγινε κατορθωτή η επαναφορά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ζεύγος συνεχίζει να κρατά κλειστό το στόμα του στους ανακριτές της υπόθεσης, ενώ στα πλαίσια διερεύνησης της σοβαρής υπόθεσης έγινε από τους ίδιους απόπειρα αποξένωσης των περιουσιακών τους στοιχείων, με την μεταβίβασή τους σε συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενο κατάσχεσης τους.

Γιάννης Κωστακόπουλος