Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών βρίσκονται στην Ιορδανία, συμμετέχοντας στη Διεθνή Διάσκεψη, για ενίσχυση και επιτάχυνση της διαδικασίας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα. 

Βάση πληροφοριών, ο κ. Γκουτέρες ενημέρωσε τον κ. Χριστοδουλίδη για την πρόσφατη συνάντηση του με την ειδική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, τονίζοντας τις συνεχούς προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Συζήτηση έγινε για το ζήτημα του πολέμου στη Γάζα και τις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, στις οποίες συμμετέχει η Κύπριακη Δημοκρατία. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την κα Ολγκίν για τη διευθέτηση νέας συνάντησης τους, προωθώντας την πρωτοβουλία “Αμάλθεια” για τον θαλάσσιο διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Η Διεθνής Διάσκεψη στην Ιορδανία, που συνδιοργανώνεται από τον Βασιλιά Αμπντάλλα της Ιορδανίας, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, συγκεντρώνει ηγέτες χωρών της περιοχής, δωρητές και εκπροσώπους διεθνών, περιφερειακών και ανθρωπιστικών οργανισμών, με στόχο την ενίσχυση και επιτάχυνση της διαδικασίας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή της Γάζας.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ