Στο 67,7% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων ανήλθε το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες μέχρι η ώρα 17.00, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο με τα ποσοστά του πρώτου γύρου την ίδια ώρα. Συνολικά ψήφισαν 379.777 πολίτες.

Συγκριτικά με τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών του 2018 διαφαίνεται πως η αποχή, όπως είπε ο Έφορος, μέχρι τις 17.00 είναι ελαφρώς αυξημένη κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα ποσοστά των εκλογέων που άσκησαν το δικαίωμα της ψήφου ανά εκλογική περιφέρεια ήταν 69,2% για τη Λευκωσία, 64,8% για τη Λεμεσό, 67,9% για την Αμμόχωστο, 68% για τη Λάρνακα, 70,4% για την Πάφο και 60,4% για τις κάλπες του εξωτερικού.

Ερωτηθείς αν όλα βαίνουν ομαλά, είπε ότι δεν υπήρξαν οποιαδήποτε προβλήματα από την τελευταία ενημέρωση, ωστόσο διερευνώνται κάποια πρόσθετα παράπονα για το θέμα των τηλεφωνημάτων από επιτελεία υποψηφίων.

Ερωτηθείς για την ταχύτητα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ο Έφορος εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει αρκετά σύντομα, αφού δεν υπάρχει εκλογικό κέντρο στο οποίο να μην υπάρχουν 20 ψήφοι με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάγκη ανάμειξης καλπών, άρα η καταμέτρηση θα γίνει στα εκλογικά κέντρα. Πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο θα καταφέρει να πετάξει για να φέρει τις κάλπες από τον Πύργο Τυλληρίας και όλα θα γίνουν γρήγορα.

Πρόσθεσε ότι ρυθμίστηκαν και κάποια προβλήματα που υπήρχαν με τηλεομοιοτυπία και έγιναν πρόσθετοι έλεγχοι για να διαβιβαστούν χωρίς προσκόμματα τα αποτελέσματα. Επανέλαβε ότι αν όλα πάνε καλά μέχρι τις 7.30-8.00 θα είναι γνωστά τα τελικά αποτελέσματα.

Κάλεσε εκ νέου του ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες μέχρι τις 18.00 οπότε και θα κλείσουν.

Τέλος ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους, το προσωπικό που εργάστηκε με τις οδηγίες του Γραφείου του, τον Βοηθό Γενικό Έφορο και τους συνεργάτες του, την Αστυνομία Κύρου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το Κυβερνητικό Τυπογραφείο, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τους Λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και άλλες υπηρεσίες που συνέβαλαν τα μέγιστα στη διεξαγωγή των εκλογών.

Ευχαρίστησε επίσης τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και τους υποψηφίους για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα επιτελεία τους για την άρτια συνεργασία.