Στην έκδοση δύο ομολόγων, επτά και τριάντα ετών, για άντληση ρευστότητας από τις διεθνείς αγορές προχωρά η Κυπριακή Δημοκρατία. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Κανάλι 6 πηγή από το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για δήλωση προθέσεως από πλευράς της Δημοκρατίας, για την οποία θα αναμένεται εντός των επομένων ημερών η εκδήλωση ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές. Πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί σε μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα ομόλογα θα είναι ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από το υπουργείο Οικονομικών.

Με την ενέργεια αυτή εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Η σχετική ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας δημοσιεύτηκε στο διεθνές πρακτορείο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Bloomberg. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αναθέσει στις τράπεζες Barclays, J.P. Morgan, Morgan Stanley και Société Générale να αναλάβουν ως επικεφαλής σύμβουλοι για διπλή έκδοση ομολόγων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η έκδοση ομολόγων «θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον» αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν στις αγορές. 

Ως προς τη διάρκεια των ομολόγων αναφέρεται: «Η έκδοση αποτελείται από ένα ομόλογο παγίου εισοδήματος σε ευρώ λήξης Απριλίου 2027 και ένα ομόλογο παγίου εισοδήματος σε ευρώ λήξης Απριλίου 2050».