Τη νενομισμένη διαβεβαίωση του στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα δώσει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η ειδική συνεδρία της Ολομέλειας αναφορικά με τη διαδικασία διαβεβαίωσης που ορίζει το άρθρο 42 του Συντάγματος, θα γίνει στις 11:30 το πρωί.

Η τελευτή αυτή στην Ολομέλεια θα αποτελέσει ορόσημο, όχι μόνο για την εγκατάσταση της νέας Κυβέρνησης, όσο και για την επίσημη επανέναρξη των εργασιών της Βουλής που διακόπηκαν μετά την έγκριση του προϋπολογισμού και λόγω της προεκλογικής περιόδου, με εξαίρεση κάποιες έκτακτες συνεδρίες Επιτροπών και της Ολομέλειας.

Την 1η Μαρτίου θα συνέλθει το νέο Υπουργικό υπό τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Ν. Χριστοδουλίδη

Με τη διαβεβαίωση των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου την 1η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρία του σώματος υπό τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου είναι σε ισχύ το νυν Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, θα πραγματοποιηθούν ακόμη δύο συνεδρίες του Υπουργικού στις 15 και 22 Φεβρουαρίου υπό την σημερινή του σύνθεση.

Την 1η Μαρτίου οι νέοι Υπουργοί θα δώσουν πρώτα τη διαβεβαίωση τους, και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια θα συνέλθει για πρώτη φορά το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.