Στην εταιρεία SCANDRO HOLDING Limited ανατέθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε διάσκεψη Τύπου, προσθέτοντας πως στις 19 Ιουνίου 2022 θα αναχωρήσει από το λιμάνι Λεμεσού το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο DALEELA, για το πρώτο του ταξίδι με προορισμό τον Πειραιά. 

Τον Ιούνιο θα εκτελεστούν 4 δρομολόγια μετ΄επιστροφής, τον Ιούλιο 8 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, τον Αύγουστο 7 δρομολόγια μετ’ επιστροφής και τον Σεπτέμβριο 3 δρομολόγια μετ΄επιστροφής. Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν δηλαδή 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εναλλακτικό τρόπο συνδεσιμότητας της Κύπρου με την Ελλάδα, που πραγματοποιείται ξανά μετά από 21 χρόνια.

Ο τιμοκατάλογος κομίστρων ποικίλει αναλόγως με το είδος της καμπίνας που θα επιλέξει ο ταξιδιώτης, ενώ οι τιμές διαφοροποιούνται για τα παιδιά σε σχέση με την ηλικία τους. Ενδεικτικά, το συνολικό κόστος για την καμπίνα πρώτης κλάσης ανά άτομο μετ’ επιστροφή ανέρχεται στα 120 ευρώ, και για την καμπίνα δεύτερης κλάσης στα 80 ευρώ.

Οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς κατοικίδιων ζώων, καθώς και να μεταφέρουν το όχημα, την μοτοσικλέτα ή το ποδήλατο τους. Επισημαίνεται ότι η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι περίπου 30 ώρες.

Το πλοίο DALEELA υπό κυπριακή σημαία κατασκευάστηκε το 1991 και έχει την ικανότητα να μεταφέρει 400 επιβάτες και πέραν των 100 οχημάτων. Διαθέτει 38 καμπίνες 1ης κλάσης για μεταφορά 110 επιβατών, 68 καμπίνες 2ης κλάσης για μεταφορά 180 επιβατών και 110 αεροπορικές θέσεις. Στις υποδομές του πλοίου περιλαμβάνονται εστιατόριο, καφετέρια και ιατρείο.

Επισημαίνεται ότι του πρώτου ταξιδιού, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, θα προηγηθεί εορταστική τελετή στις 10 το πρωί στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Για κρατήσεις εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.scandroholding.com ενώ από τις 7 Μάϊου θα είναι έτοιμη και η ιστοσελίδα της Top Kinisis Travel, της συνεργάτριας εταιρείας για τις κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη διάσκεψη Τύπου του Υφυπουργείου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: