Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά βρίσκεται η ποδηλατική σύνδεση όλων των Πανεπιστημίων της Λευκωσίας με το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Σε δηλώσεις της στον Σταθμό μας η Εύη Αναγιωτού υπεύθυνη του κλάδου βιώσιμης κινητικότητας του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναφέρει ότι εντός Μαΐου θα γίνει η προκήρυξη προσφορών για την Γ’ φάση του έργου κατασκευής της ποδηλατικής υποδομής.

Η τρίτη φάση θα συνδέει με ποδηλατολωρίδες την λεωφόρο Σαλαμίνος με το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ και θα καταλήγει στον κυκλικό κόμβο του Μπάτα.

Το μήκος της ποδηλατοδιαδρομής θα είναι 4,6 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες φάσεις που ξεπερνούν τα έξι χιλιόμετρα. Η πρώτη αρχίζει από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προχωρεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και συνεχίζεται εντός των δημοτικών ορίων του Δήμου Έγκωμης.

Η δεύτερη φάση όπως εξηγεί η κ. Αναγιωτού η οποία θα εγκαινιαστεί από τον Δήμο Λευκωσίας στις 14 Μαΐου, διέρχεται μέσα από τις οδούς Ίωνος και Γλάδστωνος, συνεχίζει στην καινούρια γέφυρα που διασχίζει τον Πεδιαίο ποταμό, οδεύει πίσω από τη Βουλή και καταλήγει μέχρι τον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου ο οποίος έχει ανακατασκευαστεί για να δίνεται προτεραιότητα στον ποδηλάτη και στον πεζό.

Ερωτηθείσα για το μπέρδεμα που παρατηρήθηκε με την ποδηλατολωρίδα επί της Οδού Ομήρου στο κέντρο της πρωτεύουσας η κ. Αναγιωτού είπε ότι θα γίνουν διορθώσεις στη βάση υποδείξεων του Δήμου Λευκωσίας.