Με την παραδοσιακή λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστούν στην Πάφο τα Άγια Θεοφάνεια.

Στον καθιερωμένο επίσημο εορτασμό που πραγματοποιείται εκ περιτροπής στις παραλιακές πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και ο οποίος φέτος θα γίνει στην Πάφο, θα παραστούν η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και θα τελέσει τον Αγιασμό των Θεοφανείων.

Στη συνέχεια, θα σχηματιστεί πομπή η οποία θα καταλήξει στο Λιμανάκι Πάφου, όπου θα τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Την πομπή θα συνοδεύουν οι Φιλαρμονικές της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας Κύπρου.

Εορτασμός στη Λεμεσό

Στη Λεμεσό στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας θα τελεστεί σήμερα η θεία λειτουργία για την ημέρα των Θεοφανίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και του μεγάλου αγιασμού γύρω στις 10 και 30 το πρωί θα σχηματιστεί πομπή προς το παλαιό λιμάνι Λεμεσού για την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα του παλαιού λιμανιού.

Της πομπής θα προΐσταται ο Μητροπολίτης συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της πόλης, τους επισήμους και το λαό.

Την πομπή θα πλαισιώνει τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς ενώ σε όλη τη διαδρομή θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού. Στη Λεμεσό θα γίνει επίσης και ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων, στη θάλασσα μπροστά από το ξενοδοχείο Απολλώνια.

Αφού ολοκληρωθεί η θεία λειτουργία στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην συνέχεια θα γίνει πορεία προς το ξενοδοχείο με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Γερμασόγειας.