Υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά από καταγγελία δύο προσώπων ηλικίας 23 και 30 ετών, ότι παρά το γεγονός ότι πλήρωσαν για κρουαζιέρα δύο εβδομάδων στα ελληνικά νησιά, αυτό που στην πραγματικότητα προγραμμάτισαν ήταν δίωρη κρουαζιέρα στα ανοικτά της Κύπρου.

Οι δύο παραπονούμενοι ισχυρίζονται ότι πλήρωσαν χρηματικό ποσό, ύψους 6 χιλιάδων ευρώ.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 27χρονου, ενώ καταζητείται και δεύτερο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις διευθετήσεις που έγιναν, χθες οι δύο παραπονούμενοι συναντήθηκαν με συνεργάτη του δήθεν ταξιδιωτικού πράκτορα, στον οποίο πλήρωσαν το χρηματικό ποσό, που συμφωνήθηκε και τους μετέφερε σε μαρίνα της Λεμεσού, από όπου θα ξεκινούσε η κρουαζιέρα τους. Αφού επιβιβάστηκαν στο σκάφος και συνομιλώντας με τον καπετάνιο, αντιλήφθηκαν ότι η κρουαζιέρα ήταν διάρκειας μόνο δύο ωρών, στην παραθαλάσσια περιοχή της Λεμεσού.

Ακολούθως ο καπετάνιος του σκάφους, μετέφερε τους δύο παραπονούμενους στην Αστυνομία, ενώ τους επέστρεψε και το χρηματικό ποσό των €650, που είχε λάβει από τον συνεργάτη του δήθεν ταξιδιωτικού πράκτορα, ως πληρωμή για την δίωρη κρουαζιέρα.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το πρόσωπο, που μετέφερε τους δύο παραπονούμενους στο σκάφος είναι 27χρονος, εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Στην κατοχή του εντοπίστηκε χρηματικό ποσό ύψους €3,300, που πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος των χρημάτων που έδωσαν οι δύο παραπονούμενοι.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.