Στην Καλαμάτα μετέβη η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να δώσει το παρών της στην πόλη όπου διενεργούνται αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες φροντίδας των διασωθέντων και διαχείρισης των απωλειών ανθρώπινων ζωών από το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία χαρακτήρισε τραγωδία το ναυάγιο του αλιευτικού που κόστισε τη ζωή σε 78 μετανάστες έως τώρα, αναμένεται να επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου περιθάλπονται οι διασωθέντες. Θα έχει επίσης συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης Θανάση Βασιλόπουλο, καθώς και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Λιμεναρχείο.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ναυαγίου, καθώς για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Λόγω του ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα, με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναβλήθηκε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και ίδιος με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες της τραγωδίας, ενώ κλιμάκιο του κόμματος, με επικεφαλής την Αθηνά Λινού και τον Αλέξη Χαρίτση, μεταβαίνει στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του Λιμενικού, έχουν ανασυρθεί 78 σοροί μεταναστών, ενώ έχουν διασωθεί συνολικά 104 άνθρωποι.

Πηγή: ΚΥΠΕ