Σοβαρές καταγγελίες για συγκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς στο ποδόσφαιρο μέσω απειλών, έγιναν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, όπου συνεχίστηκε η εξέταση των υποθέσεων κόκκινων φακέλων σε διάφορους αγώνες.

Αναφερόμενος στην περίοδο Οκτωβρίου 2020, ο πρώην ερευνών λειτουργός της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού Χάρης Σαββίδης ανέφερε ότι, δύο μάρτυρες οι οποίοι θα κατέθεταν μετά τις καταγγελίες του Σταύρου Παπασταύρου, δέχθηκαν βομβιστική επίθεση.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι στάλθηκαν στην προηγούμενη κυβέρνηση 10 επιστολές για τροποποιήσεις, ώστε να καταστεί αποτελεσματικός ο ρόλος της Επιτροπής, αλλά αγνοήθηκε από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενώπιον της Επιτροπή Θεσμών πάντως, αποκαλύφθηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ποινικές έρευνες που σχετίζονται με τις σχέσεις αθλητικών παραγόντων με στοιχηματική εταιρεία.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί συγκάλυψης φακέλων, κάνοντας λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας Πολίνα Ευθυβούλου επισήμανε ότι υπήρξε περίπτωση που οδηγήθηκε στο Κακουργιοδικείο αλλά ανατράπηκε όταν οι βασικοί μάρτυρες, άλλαξαν στάση αρνούμενοι να καταθέσουν όσα αρχικά κατήγγειλαν. Αποτέλεσμα ήταν να διωχθούν ως εχθρικοί μάρτυρες.