Το νέο κυβερνητικό πακέτο στήριξης της οικονομίας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, εξετάζει αύριο το πρωί η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών.

Πρόκειται για το τροποποιημένο σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων για δανειοδότηση μέσω κρατικών εγγυήσεων €1,5 δις, την απευθείας στήριξη με κρατικό χρήμα πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων, τα φορολογικά κίνητρα για όσους ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε μειώσεις ενοικίων, καθώς και το νομοσχέδιο παροχής πιστωτικών διευκολύνσεων (vouchers) με κρατικές εγγυήσεις για προπληρωμένες κρατήσεις ταξιδίων τα οποία δεν θα εκτελεστούν εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 09:00 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά τη οποία ο Υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει τα νέα νομοσχέδια.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως τα νέα νομοσχέδια συμπληρώνουν την εργαλειοθήκη στήριξης της πραγματικής οικονομίας εν μέσω της πανδημίας, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών είχε διαμηνύσει πως τα νομοσχέδια πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά καθώς το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Πάντως, μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαιτηθεί νέα συνεδρία πριν από την Ολομέλεια της ερχόμενης Παρασκευής.

«Οι πολιτικές δυνάμεις θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τελευταίο πακέτο μέτρων και αναλόγως των εξελίξεων θα εξετάσουμε αν θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρία πριν την ολομέλεια της Παρασκευής», ανέφερε ο κ. Βότσης.

Πέραν των νομοσχεδίων για στήριξη της οικονομίας, στην ατζέντα της επιτροπής επίσης βρίσκονται αποδεσμεύσεις κενών θέσεων και αποδεσμεύσεις κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ