«Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου», σημειώνει ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας αναφορικά με την μεταχείριση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που προφυλακίστηκαν για την υπόθεση δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

«Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου. Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα. Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Ευθυμίου.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, υποστήριξε πως δεν τηρείται ο νόμος και ότι στην Ελλάδα «συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου», ενώ κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές ότι έχουν προβεί σε συλλήψεις μόνο Κροατών και όχι Ελλήνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ