Κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει τη βόρεια Ιταλία με πολλές περιοχές να επηρεάζονται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και ανέμους και κατολισθήσεις.

Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στην κεντρική Τεργέστη και πολλοί κάτοικοι και τουρίστες βρήκαν καταφύγια στα καφέ της πόλης γύρω από την εμβληματική πλατεία Unità d’Italia, καθώς οι άνεμοι παρέσυραν τραπέζια και άλλα έπιπλα.

Βροχοπτώσεις έπληξαν και την πόλη Βένετο. Στη βορειοδυτική περιοχή του Πιεμόντε, οι πυροσβέστες και η Αστυνομία χρειάστηκε να επέμβουν με εκχιονιστικό για να απεγκλωβίσουν πολλά αυτοκίνητα που είχαν παγιδευτεί σε πυκνό χιόνι.

Από ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττεται και η Λομβαρδία. Προβλήματα προκλήθηκαν στις συγκοινωνίες και τρεις μεγάλοι οδικοί άξονες έκλεισαν.

Επίσης οι διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας μέσω της σήραγγας Frejus είχαν διακοπεί “για αόριστο χρονικό διάστημα”, όπως ανακοινώθηκε, μετά από κατολίσθηση στην περιοχή Alpine Savoy της Γαλλίας που συνορεύει με το Πιεμόντε.

Την Κυριακή η βορειοδυτική παράκτια περιοχή της Λιγουρίας επλήγη από σφοδρές καταιγίδες, με 80 χιλιοστά βροχής να πέφτουν σε λιγότερο από μία ώρα μόνο στη Γένοβα.

Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στους δρόμους, με αποτέλεσμα να κλείσουν το μετρό της πόλης και οι υπόγειες διαβάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ-ANSA