Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μια ακόμη φορά περιοχή της Χλώρακας.  Τα επεισόδια άρχισαν μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και τοιυ Αρχηγού Αστυνομίας με εκπροσώπους Σύρων κατοίκων Χλώρακας και μετά τις διαβεβαιώσεις ότι η ειρήνη θα επανέλθει στην κοινότητα,. .

Δρόμοι της κοινότητας μετατράπηκαν ξανά σε πεδίο μάχης, με την αστυνομία να προχωρεί σε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος που φώναζε «Έξω, Έξω».  Τα μεσάνυχτα η ένταση στους δρόμους της κοινότητας συνέχιζε με ρίψη μολότοφ κατά του αντιοχλαγωγικού οχήματος Αίαντας, φωτιές πετροβολισμούς και πρόκληση ζημιών. Αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες

Η αστυνομία, έχει προχωρήσει σε 20 συλλήψεις, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες. 

Η βία δεν βοηθά στη γρήγορη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είπε ο ΠτΔ

Η βία δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα και είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στη Χλώρακα, προσθέτοντας ότι το μεταναστευτικό είναι ανάμεσα στις υψηλές προτεραιότητες της Κυβέρνησης και η βία δεν βοηθά στη γρήγορη αντιμετώπισή του.

Μιλώντας κατά την προσέλευσή του σε αντικατοχική εκδήλωση στο Προαύλιο του Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι οι επιστροφές αυξήθηκαν κατά 55% και έχει ενισχυθεί το γραφείο επιστροφών. Σημείωσε, επιπλέον, ότι εξετάζονται 1.800 αιτήσεις τον μήνα, από 1.000 που εξετάζονταν προηγουμένως. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι οι αφίξεις στην Κύπρο έχουν μειωθεί κατά 50%, ακριβώς επειδή το ζήτημα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τις δυσκολίες που δημιουργεί. Έχω ήδη μιλήσει με αρμόδιους Υπουργούς και τις επόμενες βδομάδες θα δείτε και αποφάσεις σε σχέση με επιδόματα, με δικαιώματα και ούτω καθεξής», ανέφερε.

Σημείωσε ότι, ως Κυπριακή Δημοκρατία, ως κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ είμαστε έτοιμοι και ανταποκρινόμαστε στις διεθνείς μας υποχρεώσεις. Ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχει μηδενική ανοχή «σε όσους εκμεταλλεύονται την κατάσταση, σε όλους αυτούς που παρουσιάζουν τη χώρα μας ως ελκυστικό προορισμό, γι’ αυτό έχουν κάνει και διαφημιστικές εκστρατείες σε τρεις συγκεκριμένες χώρες, που παρουσιάζεται το πρόβλημα και επαναλαμβάνω, είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης». «Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, με αποφασιστικότητα και, ναι, θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο θέμα», είπε.

Σε ερώτηση πώς θα διασφαλιστεί η ηρεμία στο χωριό, είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο αρχηγός της Αστυνομίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πάφο και θα υπάρξουν συναντήσεις και με το Κοινοτικό Συμβούλιο, όπως επίσης και με την ομάδα των Σύρων. «Έχω μιλήσει προσωπικά με τον αρχηγό της Αστυνομίας, έχω μεταφέρει τη θέση μου: διασφάλιση της δημόσιας τάξης, το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτο και οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι οι οδηγίες του είναι να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς.

«Από εκεί και πέρα, η βία είναι καταδικαστέα, αυτοί που εμπλέκονται ή που ευθύνονται, υπάρχει δικαιοσύνη και οι οδηγίες ήταν πολύ συγκεκριμένες», κατέληξε.